FREDAGSRUNDEN

CITY OF LONDON

Årets pubcrawl legges denne gangen til City of London, der vi skal mingle med (det vil si plage) dresskledde finansmenn og fisefine juristfruer. Her finner vi også noen av de flotteste og mest historiske pubene London kan by på.


THE SHIP TAVERN

12 Gate Street, WC2A 3HP

Bortgjemt i et smug bak Holborn undergrunnstasjon finner man denne klassiske britiske tavernaen. Med sine vegger dekorert med stearinlys, koselig interiør av mahogni samt en innbydende peis for de kalde vinterkveldene, venter en Dickensiansk varme og sjarm. Skipet er full av historie og har skjenket besøkende siden år 1549.
https://theshiptavern.co.uk/

CITTIE OF YORK

22 High Holborn, WC1V 6BN
Tross det missvisende navnet, ligger ikke Cittie of York i byen i York, men er en fredet bygning i High Holborn. Puben drives av Samuel Smith's Old Brewery. Godt forankret i viktoriansk tid, bygget i edwardiansk tid, et pubsted siden middelalderen, og med en Tudorsk ignorering av stavemåte, vil du finne en helt spesiell atmosfære i denne verneverdige puben.

https://londonist.com/pubs/pubs/pubs/cittie-of-yorke


YE OLDE MITRE

1 Ely Court, Ely Place, EC1N 6SJ

Ye Olde Mitre blir ofte utpekt som Londons vanskeligste pub å finne, og kan bare nås via en nesten usynlig passasje. Dette er en pub med mye historie. Dens opprinnelse ligger på 1500-tallet, da dronning Elizabeth I sies å ha danset rundt et tre i hagen her (som tilhørte hennes foretrukne undersåtter, Sir Christopher Hatton). Stubben kan fortsatt sees like innenfor den første døråpningen.
https://www.yeoldemitreholborn.co.uk/

THE SEVEN STARS

53 Carey Street, WC2A 3QS

The Seven Stars er en intim og sjarmerende pub beliggende sentralt i Londons rettsdistrikt. Bygget er spesielt da det er en av få overlevende bygg i området etter The Great Fire of London i 1666. Foran bardisken finner man ofte dommere i full uniform, inklusive den tradisjonelle parykken, svelge ned noen pints mellom rettsakene i nabobygningene. På bardisken ligger ofte pubkatten The General. Bak bardisken står ofte Roxy Beaujolais, ofte omtalt som The Alewife of Ages.
https://www.thesevenstars1602.co.uk/

THE OLD BANK OF ENGLAND

194 Fleet Street, EC4A 2LT

Det er flere bankbygninger som er omgjort til puber, men ingen så majestetisk som denne. I hvelvet under puben skal også kronjuvelene ha blitt oppbevart en periode.  Den gamle banken er den flotteste av de alle. Puben har også en tvilsom forbindelse til legenden Sweeney Todd. Dette er den delen av Fleet Street hvor den demoniske barbereren hadde sin frisørsalong og utført sin blodige geskjeft. Dette er også trolig den eneste puben man som har en dobbeldecker-buss i hagen som gjestene kan benytte seg av.
https://www.oldbankofengland.com/

YE OLDE CHESHIRE CHEESE

145 Fleet Street, EC4A 2BP

Den gamle osten er trolig den mest kjente puben i London. Pubens unike interiør strekker seg over minst fire etasjer, og man oppdager stadig nye områder hver gang man besøker den. Går man ned de smale trappene, kommer man til hvelv som antas å være fra 1600-tallet. Et høydepunkt som dessverre ikke lenger vises, er serien med pornografiske fliser som gang prydet peisen, som forøvrig sies å brenne året rundt. En annen kuriositet er papegøyen Polly. Etter dens død har den blitt stoppet ut, og er å finne i et av pubens mange rom.
https://ye-olde-cheshire-cheese.co.uk/

YE OLDE BELL TAVERN

95 Fleet Street, EC4Y 1DH

The Old Bell Tavern har en lang og stolt historie, og har vært en lisensiert taverna i mer enn 300 år. Puben huset  Sir Christopher Wren sine murere, mens de gjenoppbygget St Bride's Church etter den store brannen. Kirken kan ses fra baksiden av puben, og dens arkitektur er inspirasjonskilden til dagens tradisjonelle bryllupskake. Det kan bli rimelig fullt her etter jobbetid på en fredag, men vi prøver å få lurt oss inn for en enhet.
https://www.nicholsonspubs.co.uk/restaurants/london/theoldbelltavernfleetstreetlondon?utm_source=google&utm_medium=organic&utm_campaign=gmb#/

THE BLACK PARROT

8 Bride Court, EC4Y 8DU

Vi besøker The Black Parrot som ligger bortgjemt i smug bak Fleet Street. Den sorte papegøyen er ikke en tradisjonell pub, men en rom & cocktailbar. Dette blir forhåpentligvis et friskt innslag i en tradisjonell pubcrawl, men også et nytt bekjentskap for reiseleder.
https://blackparrotbar.co.uk/

THE COCKPIT

7 St Andrew's Hill, EC4V 5BY

The Cockpit er en liten pub på en gammel hjørnetomt der en av inngangsportene til det gamle Blackfriars-klosteret lå. Pubens form gjenskaper en cockpit, et sted der hanekamper ble arrangert. Publikum stod på alkovene over og veddet penger på hvilken hane som ville bli drapsfugl først. Flere bilder av kamphaner pryder veggene. Puben ble omdøpt til The Three Castles i 1849 da hanekamp ble forbudt i Storbritannia, men fikk navnet sitt tilbake i 1970.
https://londonist.com/pubs/pubs/pubs/the-cockpit

THE BLACKFRIARS

174 Queen Victoria Street, EC4V 4EG

The Blackfriars har fått navnet sitt fra det gamle Blackfriars-klosteret som lå på denne plassen. Puben skiller seg bra ut fra andre puber med sin ikoniske, kileformede bygningskropp fylt med mosaikk, dekorative balkonger og ikke minst den berømte svarte munken over inngangsdøren. Vi har bestilt bord til 8 x RTT kl 20:00
https://www.nicholsonspubs.co.uk/restaurants/london/theblackfriarblackfriarslondon#/

THE ANCHOR

34 Park St, SE1 9EF

The Anchor ligger på motsatt side av elven, og blir en bonuspub hvis det er stemning for det. Det forutsettes også at Eivind har igjen tilstrekkelig med bleieskift.
https://www.greeneking.co.uk/pubs/greater-london/anchor-bankside