SUNDAY PUB-CRAWL

A riverside crawl from Southwark to Wapping

THE MOON AND STARS

99-103 South St, Romford RM1 1NX

Nok en gang møtes vi på Moon & Stars. I og med at det er lagt opp til publunsj allerede klokken halv to, er det vel kanskje overkill å bestille seg den største frokosten. Det går for eksempel an å kjøpe seg en baguette på Greggs og nøye seg med en frokostøl på månen og stjernen.

THE OLD THAMESIDE INN

Pickfords Wharf, Clink St, London SE1 9DG

Vi tar tog og tube ned til sentrum og Southwark. Herfra blir det en liten spasertur langs sørsiden av Themsen på rundt 20 minutter. De fleste puber åpner kl 12 på søndager, men The Old Thameside Inn er et unntak. Hvis solen skinner er dette et flott sted for en utepils.
https://www.nicholsonspubs.co.uk/restaurants/london/theoldthamesideinnlondonbridge

THE ROYAL OAK

44 Tabard St, London SE1 4JU

Det er veldig mange flotte puber ved London Bridge og Borough sør for elva, og The Royal Oak er en av mine favoritter. Jeg har riktignok aldri vært her på dagtid, så det er ikke sikkert stemningen er like god som den er på kveldstid.
https://royaloaklondon.co.uk/

THE BUNCH OF GRAPES

2 St Thomas St, London SE1 9RS

Det blir vondt å gå forbi pubsmykker som The George og The Old Kings Head, men vi rekker desverre kun en til før vi må bevege oss i retning vår lunsjpub. Valget denne gangen falt på The Bunch Of Grapes. En tradisjonell og populær britisk pub med en hyggelig overbygd terrassei bakgården.
https://www.bunchofgrapesborough.co.uk/

THE KINGS ARMS

251 Tooley St, London SE1 2JX

Dagens lunsjpub blir The Kings Arms, like ved Tower Bridge. Sonday lunch er er kjent begrep i England, der "alle" drar på pub for å spise, gjerne Sunday Roast. For å sikre sitteplasser under bespisningen har Ramberg Torettes reservert bord fra kl 13:30.
https://www.thekingsarmstooley.com/

THE DICKENS INN

Marble Quay, St Katharine's Way, Tower Hill, London E1W 1UH

Vi krysser Themsen og vandrer inn blant yachtene som ligger til ankret i St.Katherine Docks, på motsatt side av Tower of London. Her finner man blant annet The Dickens Inn, som er et spektakulært skue. I byggets to øverste etasjer er det restaurantdrift, mens den nederste etasjen en helt ok pub.
https://www.dickensinn.co.uk/

TOWN OF RAMSGATE

62 Wapping High St, London E1W 2PN

Vi rusler ned de brostensbelagte gatene i retning Wapping, et rolig boligstrøk på nordsiden av Themsen. Den første puben vi møter på er Towns of Ramsgate. Er vi heldige så klarer vi å fikse et bord ute på takterrassen som vender mot Themsen. Puben er relativt liten, så det kan være greit å gå inn gruppevis, tre og tre.
https://townoframsgate.pub/


TURNER'S OLD STAR

14 Watts St, London E1W 2QG

Vi går videre opp til The Turner's Old Star, er en tradisjonell Cockeny boozer. Denne folkelige nabolagspuben ligger litt bortgjemt, og en av de få gjenværende tradisjonelle øst-Londonpubene i Wapping.
https://www.turnersoldstar.co.uk/

DOCKERS INN

97 Wapping Ln, London E1W 2RW

Neste stopp er Dockers Inn, en nyoppusset pub som også tilbyr overnatting. Sofaene her er også komfortable, så det er mulig vi legger Eivind her, før vi går videre.
https://dockersinn.co.uk/

THE CAPTAIN KIDD

108 Wapping High St, London E1W 2NE

Neste stopp er The Captain Kidd, som også ligger ved Themsens bredde. Puben har en innbyende uteservering ved elvebredden som er veldig populær når sola skinner. Nå har vel sola gått ned før vi ankommer, så da ser det mørkere ut.
https://www.facebook.com/people/The-Captain-Kidd-Pub/100038465516207/

THE MAYFLOWER

117 Rotherhithe St, London SE16 4NF

Vi tar en svipptur med tuben til sørsiden av elva. Her ligger nemlig en av Londons flotteste puber, The Mayflower. Puben ligger desverre i det man kan definere som Millwall-land, men jeg har ennå til gode å møte idioter her. Puben har også en nydelig terasse som står på påler ned i Themsen og interiøret er rett og slett herlig.
https://www.mayflowerpub.co.uk/

IL BORDELLO

Metropolitan wharf, 70 Wapping Wall, London E1W 3SS

Vi kommer oss raskt tilbake til Hammers-land, på den riktige siden av elva. Her finner vi Il Bordello. Nei, dette er ikke en en bordell, men en klassisk italiens restaurant. RTT har booket bord her fra klokken 19:30.
https://ilbordello.com/

PROSPECT OF WHITBY

57 Wapping Wall, London E1W 3SH

Prospect of Whitby er en historisk pub i Wapping som sjenket folk siden år 1520. Puben legger hevd på å være den eldste puben langs Themsens bredder. Puben ble også brukt som et rettersted på 1600-tallet, der både pirater og antiroyalister ble hengt. Det var vanlig å henge dem ved lavvannsmerket, å la dem henge der til tidevannet hadde flommet over dem.  På baksiden av puben finnes det en kopi av galgen som ble benyttet.
https://www.greeneking-pubs.co.uk/pubs/greater-london/prospect-of-whitby/

THE GRAPES

76 Narrow St, London E14 8BP, Storbritannia

Dagens siste stop er The Grapes, nok en riverside-pub fra 1500-tallet. Charles Dickens pleide å henge i baren her. Forfatteren nevnte faktisk puben i sin novelle "Our mutual friend".  Puben stenger 22:30, og det blir nok Uber rett hjem til hotellet herfra, kjenner jeg oss selv rett.
https://thegrapes.co.uk/